Το μυρμηγκάτο είναι ένα θαυμάσιο,αφράτο σιροπιαστό γλυκό που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε!Ευχαριστώ πολύ την κυρία Γκόλφω Νικολού για την απίθανη συνταγή της!!Οποιος έχει λογαριασμό facebook σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτεί την ομάδα με τις συνταγές της!
Για τις συνταγές της Γκόλφως πατήστε http://www.facebook.com/groups/158343107607687/
Υλικά
Ζύμη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 125γρ βιτάμ
- 1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη
- 7 κ.σ ζάχαρη
- 125γρ βιτάμ λιωμένο
- 4 κ.σ κακάο
- 2 κ.σ νισεστέ
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρα
- Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα(όπως ένα κέικ)
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
- Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το καυτό σιρόπι στο κέικ και το αφήνουμε να το απορροφήσει
- Σε ένα αλλο κατσαρολάκι ζεσταινουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε την ζάχαρη,το κακάο,το νισεστέ,το νερό και το γάλα
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και περιχύνουμε το γλυκό