Τιραμισού χωρίς αυγά απο την Νίκη Τσαρνα!!
Υλικά:
- 36 περίπου σαβουαγιάρ
- 300γρ τυρί μασκαρπόνε
- 300γρ κρέμα γάλακτος
- 100γρ ζάχαρη άχνη
- 12 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
- 4 σφηνάκια αμαρέτο
- κακάο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τον καφέ,τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα 2 σφηνάκια αμαρέτο
- Χτυπάμε με το μίξερ καλά το μασκαρπόνε με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αμαρέτο
- Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του μασκαρπόνε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
- Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο μείγμα καφέ-αμαρέτο και στρώνουμε τον πάτο ενός μέτριου πυρέξ
- Απλώνουμε την μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ-κρέμα-κακάο και τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι να δέσει καλά πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής:http://www.sintagespareas.gr/