Ταρτάκια Banoffee!
Συνταγή και φωτογραφία απο τη Σόφη Τσιώπου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
400 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
200 γρ.ζάχαρη (1 κούπα)
250 γρ βούτυρο (1 κούπα)
70 γρ.κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 αυγό
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ .γ κανέλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
400 ml. γάλα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
λίγη πραλίνα φουντουκιού για το στόλισμα
1 μπανάνα σε φετάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει 5 λεπτά.Προσθέτω το αυγό, το κονιάκ τις βανίλιες το αλάτι και την κανέλα .
Ρίχνω το κακάο και τέλος το αλεύρι.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ανοιγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβω με κουπάτ μεγέθους 6 εκ.περίπου.Τοποθετώ τα κομματάκια ζύμης σε φόρμα με θήκες για μάφινς και πιέζω να μπουν μέσα.Εγώ γέμισα 24 θήκες και τις έβαλα σε 2 ταψιά και τα έψησα μαζί στους 160 στον αέρα για 12 λεπτάκια.
Βγαίνουν 38 περίπου ταρτάκια ανάλογα με το μέγεθος των θηκών για τα μάφινς.Αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρω.
Γεμίζω τη βάση από κάθε ταρτάκι με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τοποθετώ από 1 φέτα μπανάνα.
Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και καλύπτω το κάθε ταρτάκι .
Γαρνίρω με καραμελωμένο ζαχαρούχο και πραλίνα φουντουκιού !!!
Εναλλακτικά χτυπήστε 400 γρ.κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες σε σαντιγί!
Αν θέλετε μη βάλετε το κακάο και προσθέστε λίγο αλευράκι στη θέση του για να κάνετε μπισκοτένιες βάσεις βανίλιας !
Είναι απλά καταπληκτικά !!!