Υλικά:
- 500γρ ταχίνι
- 500γρ ζάχαρη
- 1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 1 φλ. του καφέ κονιάκ
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ κανέλα
- 1/2 κ.σ γαρύφαλλο
- 350γρ καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι,το νερό,την ΄ζαχαρη,το κονιάκ,το χυμό λεμονιού,την σόδα,την κανέλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια