Μπακλαβαδάκια σπέσιαλ απο την μαμά!!
Υλικά:
- 500γρ φύλλο κρούστας
- 500γρ καρύδι χοντροκομμένο
- 250γρ βούτυρο λιωμένο
- 120γρ φρυγανιά τριμμένη
- 120γρ ζάχαρη
- 1,5 κ.σ κανέλα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Φλούδα απο 1 λεμόνι
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα μπολ ανακατευουμε το καρύδι με την ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο και την φρυγανιά
- Βουτυρώνουμε ένα φύλλο,απο πάνω τοποθετούμε άλλο ένα,το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα της γέμισης
- Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λοξά κομμάτια 3-4 εκ το καθένα
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και με τη βοήθεια σπάτουλας,ώστε να μην διαλυθούν, μεταφερουμε τα μπακλαβαδάκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά,τουλάχιστον 30 λεπτά για να ψηθεί το φύλλο μέχρι μέσα
- Μόλις βγάλουμε τα μπακλαβαδάκια απο το φούρνο αμέσως ρίχνουμε επάνω τους το κρύο σιρόπι