Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι βιτάμ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα(πρώτα τα καβουρντίζουμε)
- 5 αυγά
- 250γρ κουβερτούρα
- 250γρ σοκολάτα γάλακτος
Για το γλάσο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 125γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Σε ενα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες
- Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι,το βούτυρο,την ζάχαρη,τα αυγά και τα φουντούκια
- Προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες και συνεχιζουμε το χτύπημα
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα
- Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο
πηγή sintagespareas.gr