Ζουμερό,πεντανόστιμο και πολύ πολύ εύκολο αυτό το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με ταχίνι!Και πως να μην είναι άλλωστε αφού την συνταγή την δανείστηκα από την καλή φίλη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook!Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Υλικά:
- 250γρ ταχίνι
- 250ml χυμό πορτοκαλιού
- 50ml κονιάκ
- 275γρ ζάχαρη
- 250γρ κουβερτούρα
- 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
- φυτική μαργαρίνη ή σπορέλαιο για το άλειμμα του ταψιού
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή προσεκτικά σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι
- Ρίχνουμε την ζάχαρη στην λιωμένη κουβερτούρα,ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το ταχίνι
- Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το μπέικιν και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα
- Παίρνουμε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα περίπου 28εκ,την λαδώνουμε και την καλύπτουμε όλη(πάτο και πλαϊνά)με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- Το λαδώνουμε ελαφρά και αυτό και ρίχνουμε το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170-175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
- Μόλις κρυώσεις ξεφορμάρουμε,αφαιρούμε το χαρτί και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη