Υλικά:
- 120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 60γρ κακάο
- Ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
- 200γρ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κάκαο και το ρίχνουμε εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με τα αυγά
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο,μέτριο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
- Σερβίρουμε την σοκολατόπιτα σκέτη ή με σαντιγί ή με παγωτό