Σοκολατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

0
2768

Υλικά:

  • 120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 60γρ κακάο
  • Ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
  • 200γρ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κάκαο και το ρίχνουμε εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με τα αυγά
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο,μέτριο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
  • Σερβίρουμε την σοκολατόπιτα σκέτη ή με σαντιγί ή με παγωτό