Υλικά:
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- 3/4 φλ. τσαγιού κακάο
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν
- 1 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ αλάτι
Για το γλάσο
- 1 κουβερτούρα με 55% κακάο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,την ζάχαρη,το κακάο,τις βανίλιες,το μπέικιν,την μαγειρική σόδα και το αλάτι
- Προσθέτουμε τα αυγά,το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Τέλος ρίχνουμε το βραστό νερό
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε προσεκτικά την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά με την κρέμα γάλακτος
- Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη,ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και αφού κρυώσει λίγο περιχύνουμε το κέικ
Πηγή συνταγής:sintagespareas