Υλικά:
- 2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη άχνη
- 250γρ βιτάμ
- 6 κ.σ κακάο
- 11 κ.σ νερό
- 6 αυγά
- 2 ποτήρια νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ μπέικιν
- 1 φλιτζανάνι του καφέ κονιάκ
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια κρασιού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη,το κακάο,το νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
- Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο,το κονιάκ,το μπέικιν ανακατεμένο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά και το έχουμε αφήσει να κρυώσει εντελώς
- Μόλις βγάλουμε το κέικ απο το φούρνο,έτσι καυτό όπως είναι το σιροπιάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι