Υλικά:
- 180γρ βούτυρο
- 100γρ ζάχαρη
- 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30γρ κακάο
- 1 βανίλια
για την κρέμα σοκολάτας
- 125γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 30γρ βούτυρο
- λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια,το αλεύρι και ζυμώνουμε
- Σκέπαζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και με το χέρι μας κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα
- Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 10 λεπτά
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο,προσθέτουμε λίγες σταγόνες αρωμα βανίλιας και μοιράζουμε την κρέμα στην λακούβα κάθε μπισκότου
Tips:Αντί για την κρέμα σοκολάτας μπορούμε στο κέντρο κάθε μπισκότου να βάλουμε μερέντα αραιωμένη με ελάχιστο γάλα
Πηγή συνταγής: Βαγγέλης Δρίσκας