Υλικά:
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ μπέικιν
- Πραλίνα φουντουκιού(τύπου μερέντα) ή μαρμελάδα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε την βανίλια,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
- Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου,βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να πιάνει και τα πλαινά και βουτυρώνουμε και από πάνω
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 20 λεπτά(δεν παραψήνουμε γιατί το παντεσπάνι θα μας σπάσει την ώρα που το τυλίγουμε)
- Βγάζουμε από το φούρνο,αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και ξεκολλάμε προσεκτικά την λαδόκολλα
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα ή μαρμελάδα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε