Υλικά:
Για την ζύμη
- 3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
- 25γρ μαγιά
- 250γρ γάλα χλιαρό
- 75γρ μαργαρίνη
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
- 4 κ.γ κανέλα
- 50γρ μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- αυγό για το άλλειμα
- Ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την μαργαρίνη,την ανακατεύουμε με το γάλα και μέσα διαλύουμε την μαγιά
- Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι και ανακατέυουμε
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια,με την βοήθεια πλάστη,ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα μαζί τα υλικά της γέμισης και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο
- τυλίγουμε σε ένα σφικτό ρολό και με κοφτερό μαχάιρι κόβουμε σε φέτες
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που εχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα,τα αλλέιφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη
- Τα αφείνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 30 λεπτά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr