Υλικά:
- 250γρ βούτυρο
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 3 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 αυγά
- 340γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 κ.γ σόδα
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
Εκτέλεση:
-
- Βράζουμε 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα
- Βάζουμε το γιαούρτι,το κονιάκ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε το καυτό γλυκό ,προσεκτικά με μια κουτάλα ,με το κρύο σιρόπι