Ραβανί

0
2720
Υλικά:
  • 250γρ βούτυρο
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 αυγά
  • 340γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κ.γ σόδα
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
Εκτέλεση:

    • Βράζουμε 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
    • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
    • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα
    • Βάζουμε το γιαούρτι,το κονιάκ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
    • Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε το καυτό γλυκό ,προσεκτικά με μια κουτάλα ,με το κρύο σιρόπι