Υλικά:
- 6 μήλα
- 6 κ.γ ζάχαρη
- 6 κ.γ σταφίδες μαύρες
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
- 3 κ.γ βούτυρο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ για 20 λεπτά
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή ενα μαχαίρι
- Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψάκι και στην τρύπα κάθε μήλου βάζουμε πρώτα απο 1 κ.γ σταφίδες, απο πάνω 1 κ.γ ζάχαρη και τελειώνουμε με 1/2 κ.γ βούτυρο πάνω απο κάθε μήλο
- Περιχύνουμε με το νερό,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα