Υλικά:
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 2 κ.γ κανέλα
- 1/2 φακελάκι μπέικιν
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
- 1/2 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ένταση το λάδι,την ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το κονιάκ,το γαρύφαλλο,την κανέλα,τα ξύσματα και την σόδα
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλέυρι ,αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά
- Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 7 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίζει να κοχλάζει
- Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα κουταλιά κουταλιά μόλις βγει απο τον φούρνο
Tips:Αν θέλουμε την πορτοκαλόπιτα λιγότερο σιροπιασμένη μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε την μισή δόση για το σιρόπι ή ακόμα και να μην την σιροπιάσουμε καθόλου!Θα είναι εξίσου νόστιμη!