Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη

0
2823

Υλικά:

  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ένταση το λάδι,την ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το κονιάκ,το γαρύφαλλο,την κανέλα,τα ξύσματα και την σόδα
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλέυρι ,αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά
  • Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 7 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίζει να κοχλάζει
  • Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα κουταλιά κουταλιά μόλις βγει απο τον φούρνο
Tips:Αν θέλουμε την πορτοκαλόπιτα λιγότερο σιροπιασμένη μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε την μισή δόση για το σιρόπι ή ακόμα και να μην την σιροπιάσουμε καθόλου!Θα είναι εξίσου νόστιμη!
Διαβάστε περισσότερα