Πορτοκαλόπιτα με φύλλο!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα και αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι,την ζάχαρη,το καλαμποκέλαιο,τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,τις βανίλιες,το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί
- Κόβουμε τα φύλλα στα 4,τα τσαλακώνουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να βραχούν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
- Χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια και με μια κουτάλα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην καυτή πορτοκαλόπιτα
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr