Πάστα Φλώρα

6
9325

Υλικά:

  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:

  •  Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο,την ζάχαρη,τον χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα ή την βανίλια και το κονιάκ μέχρι να διαλυθούν
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρί και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την ανοίγουμε προσεκτικά με τα χέρια μας μέσα σε μια ταρτιέρα ή ταψί 30 εκ
  • Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην ζύμη
  • Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια και διακοσμούμε όλη την επιφάνεια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά
Πηγή συνταγής:Συνταγές της παρέας