Υλικά:
- 240γρ χλιαρό νερό
- 240γρ χλιαρό γάλα
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- Μέλι,κανέλα,σουσάμι ή μερέντα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό,προσθέτουμε το αλεύρι,το γάλα,την ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια
- Πατάμε την ζύμη μέσα στην χούφτα μας και με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι
- Τους βυθίζουμε ολόκληρου μεσα στο λάδι πατώντας τους με μια τρυπητή κουτάλα και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές
- Τους σερβίρουμε με μέλι,κανέλα και σουσάμι ή μερέντα
Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου