Είναι εύκολα στην κατασκευή, πεντανόστιμα,μοσχοβολάει το σπίτι όταν τα ψήνουμε και τρελαίνονται τα μικρά παιδιά!Τα μπισκοτάκια βουτύρου ή Shortbread cookies που ανακάλυψε η Ολίβια του eimaimama στο joyofbaking.com και έχουν γίνει ανάρπαστα!
Υλικά:
- 260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 226γρ φρέσκο βούτυρο τύπου lurpak
- 60γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη
- 1/4 κ.γ αλάτι
Eκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο για 1 λεπτό
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν
- Ρίχνουμε την βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι
- Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα
- Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με την ζύμη ένα φύλλο,όχι λεπτό,περίπου μισό εκατοστό,κόβουμε με κουπατ διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες
Tips:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 60γρ αλεύρι με κορν φλάουρ και θα κάνουμε τα μπισκότα μας ακόμα πιο μαλακά που θα λιώνουν στο στόμα
- Μπορούμε δώσουμε στα μπισκότα διάφορες γεύσεις προσθέτοντας στην ζύμη 1 κ.γ κανέλα ή σταγόνες σοκολάτας ή 1 κ.σ καφέ
- Για την επικάλυψη λιώνουμε λίγη κουβερτούρα και τα βουτάμε ολόκληρα ή ένα τμήμα τους σε αυτή και τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο επιθυμούμε.Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο
- Είναι ιδανικά για κάλυψη με ζαχαρόπαστα