Πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου

0
2498

Είναι εύκολα στην κατασκευή, πεντανόστιμα,μοσχοβολάει το σπίτι όταν τα ψήνουμε και τρελαίνονται τα μικρά παιδιά!Τα μπισκοτάκια βουτύρου ή Shortbread cookies που ανακάλυψε η Ολίβια του eimaimama στο joyofbaking.com και έχουν γίνει ανάρπαστα!

Υλικά:

  • 260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 226γρ φρέσκο βούτυρο τύπου lurpak
  • 60γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη
  • 1/4 κ.γ αλάτι
Eκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο για 1 λεπτό
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα  μέχρι να αφρατέψουν
  • Ρίχνουμε την βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι
  • Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα
  • Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με την ζύμη ένα φύλλο,όχι λεπτό,περίπου μισό εκατοστό,κόβουμε με κουπατ διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 60γρ αλεύρι με κορν φλάουρ και θα κάνουμε τα μπισκότα μας ακόμα πιο μαλακά που θα λιώνουν στο στόμα
  • Μπορούμε  δώσουμε στα μπισκότα διάφορες γεύσεις προσθέτοντας στην ζύμη 1 κ.γ κανέλα ή σταγόνες σοκολάτας ή 1 κ.σ καφέ
  • Για την επικάλυψη λιώνουμε λίγη κουβερτούρα και τα βουτάμε ολόκληρα ή ένα τμήμα τους σε αυτή και τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο επιθυμούμε.Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο
  • Είναι ιδανικά για κάλυψη με ζαχαρόπαστα