Υλικά:
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλ.του καφέ κονιάκ
- 1 1/2 κούπα σταφίδες πασπαλισμένες με αλέυρι(αν βάλουμε μαύρες θα τις μουλιάσουμε για λίγο στο κονιάκ)
- 1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ μπέικιν
- 1 κ.σ κανέλα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός απο το αλέυρι ,το μπέικιν και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ταψάκι των muffins και τα γεμίζουμε με το μείγμα λίγο πάνω απο την μέση
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου