Είχα κάτι αχλάδια στο ψυγείο μου τα οποία είχαν ωριμάσει πολύ και στο τέλος θα κατέληγαν στα σκουπίδια.Και επειδή δεν είναι εποχές για πετάματα σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω σε ένα γλυκάκι.Έφτιαξα λοιπόν αυτά τα εύκολα και πολύ πολύ νόστιμα muffins αχλαδιού και νομίζω ότι δικαιώθηκα
Υλικά:
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φλ. τσαγιού ώριμα αχλάδια ψιλοκομμένα(6 αχλάδια περίπου)
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,την ζάχαρη,το μπέικιν,το αλάτι,την βανίλια και την κανέλα
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το λάδι
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι,προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αχλάδια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
- Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες muffin(τα 2/3 της θήκης) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο,πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσουν