Μπισκότα βουτύρου

0
5014

Υλικά:

  • 250γρ βούτυρο(όχι μαργαρίνη)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ μπέικιν
Εκτέλεση:


  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα
  • Ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε σε διάφορα σχέδια με κουπάτ
  • Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά(περίπου 10-15 λεπτά)