Υλικά:
- 250γρ βούτυρο(όχι μαργαρίνη)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ μπέικιν
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα
- Ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε σε διάφορα σχέδια με κουπάτ
- Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά(περίπου 10-15 λεπτά)