Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ κανέλα
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
- Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες,την κανέλα,το αλάτι,το μπέικιν και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει
- Σκεπάζουμε την ζύμη με μεβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτα
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 0,5εκ και με κουπάτ κόβουμε σε διάφορα σχέδια τα μπισκότα
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά