Υλικά:
- 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Μαρμελάδα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε τα αυγά,το αλάτι,την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει το βούτυρο
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπάτ.Στα μισά μπισκοτάκια κάνουμε μια τρύπα στην μέση με ένα καπάκι μπουκαλιού
- Αραδειάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που πρώτα εχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
- Μόλις κρυώσουν αλείφουμε με μαρμελάδα την εσωτερική πλευρά του μπισκότου και καπακώνουμε με το μπισκοτάκι που έχουμε κάνει την τρύπα
Πηγή συνταγής: http://www.infokids.gr