Μηλόπιτα εύκολη αναποδογυριστή!

0
17404
Η μεγάλη αδυναμία μου η μηλόπιτα ή καλύτερα όλα τα γλυκά που περιέχουν μήλο!Νομίζω λοιπόν ότι μετά απο πολλά πειράματα με συνταγές που με ενθουσίασαν αυτή εδώ η μηλόπιτα είναι η καλύτερη που έχω φάει ποτέ!
Είναι πανεύκολη,αφράτη,ζουμερή και πολύ πολύ αρωματική.Αξίζει την δοκιμή σας!
Υλικά:
Για την ζύμη
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα νερού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 4 κ.γ μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά)
Για την γέμιση
  • 4-5 μήλα
  • 200γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ κοφτή κανέλα
  • Λίγα καρύδια(προαιρετικά)
Εκτέλεση:


  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 28-30 εκ
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη,την κανέλα και ανακατεύουμε
  • Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
  • Στο κέντρο κάθε μήλου που υπάρχει κενό βάζουμε από ένα καρύδι
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
  • Μόλις κρυώσει καλά αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη