Η μεγάλη αδυναμία μου η μηλόπιτα ή καλύτερα όλα τα γλυκά που περιέχουν μήλο!Νομίζω λοιπόν ότι μετά απο πολλά πειράματα με συνταγές που με ενθουσίασαν αυτή εδώ η μηλόπιτα είναι η καλύτερη που έχω φάει ποτέ!
Είναι πανεύκολη,αφράτη,ζουμερή και πολύ πολύ αρωματική.Αξίζει την δοκιμή σας!
Υλικά:
Για την ζύμη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κούπα νερού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 4 κ.γ μπέικιν
- 2 βανίλιες
- Λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά)
Για την γέμιση
- 4-5 μήλα
- 200γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κ.σ κοφτή κανέλα
- Λίγα καρύδια(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 28-30 εκ
- Προσθέτουμε την ζάχαρη,την κανέλα και ανακατεύουμε
- Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
- Στο κέντρο κάθε μήλου που υπάρχει κενό βάζουμε από ένα καρύδι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
- Μόλις κρυώσει καλά αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη