Μιλφέιγ “Το ελαφρύ”!!
Συνταγή και φωτογραφία απο την Σόφη Τσιώπου
Υλικά:
- 1 κουτί κονσερβα εβαπορε λάιτ των (400γρ.)
- 2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
- 1 κουτι άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
- 2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα).
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβοσίτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βιτάμ,ανακατεύουμε,αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Εν τω μεταξύ,χτυπάμε τα γκαρνι με το γάλα,σε σαντιγί.Η κρέμα όταν κρυωσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάξετε.
- Την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνουμε χτυπώντας τη μισή σαντιγί.
- Την άλλη μισή την κρατάμε για την επιφάνεια του γλυκού.
- Χωρίζουμε τα σφολιατίνια στη μέση κατα μηκος.
- Στρώνουμε σε πυρεξ 25χ30 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.
- Στο τέλος στρώνουμε τη σαντιγι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη