Μερεντοζυμαράκια!!

0
6882

Υλικά:

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 φλ. του καφέ σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει)
  • Μερέντα
Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα την μαγιά,το σπορέλαιο,τα αυγά,την ζάχαρη,το αλάτι,το μπέικιν και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Την χωρίζουμε στα δυο και ανοιγουμε το ένα φύλλο,με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και απο πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο πάλι ανοιγμένο με τον ίδιο τρόπο
  • Κόβουμε σε λωρίδες 4εκ και μέτα ξανακόβουμε στην μέση
  • Το στριφογυρνάμε σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι
  • Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν