Υλικά:
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 φλ. του καφέ σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 2 αυγά
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει)
- Μερέντα
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα την μαγιά,το σπορέλαιο,τα αυγά,την ζάχαρη,το αλάτι,το μπέικιν και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Την χωρίζουμε στα δυο και ανοιγουμε το ένα φύλλο,με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και απο πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο πάλι ανοιγμένο με τον ίδιο τρόπο
- Κόβουμε σε λωρίδες 4εκ και μέτα ξανακόβουμε στην μέση
- Το στριφογυρνάμε σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι
- Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν