Καθώς τα ροδάκινα μας αποχαιρετούν αποφάσισα να φτιάξω μια μαρμελάδα για να έχουν όλο το χειμώνα οι γιοι μου σπιτική,νόστιμη μαρμελάδα!
Υλικά:
- 3 κιλά ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια(τα ζυγίζουμε έτοιμα κομμένα)
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- τον χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα με την ζάχαρη,ανακατεύουμε,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 4-5 ώρες(Μπορούμε να τα αφήσουμε όλο το βράδυ)
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στο κουτάλι
- Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε βάζοντας τα στο φούρνο,στους 250 βαθμούς,για 10 λεπτά
- Τα βγάζουμε προσεκτικά να μην καούμε τα γεμίζουμε μαρμελάδα,τα κλείνουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν
Tip:Αν δεν έχουμε ζυγαριά θα υπολογίσουμε τα υλικά μας σε ποτήρια πχ 2 ποτήρια ροδάκινα κομμένα με 1 ποτήρι ζάχαρη.Αν το φρούτο δεν έιναι πολύ γλυκό προσθέτουμε λίγη ζάχαρη παραπάνω.Την μαρμελάδα την διατηρούμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ακόμη και για 1 χρόνο