Υλικά:
Για την ζύμη
- 125γρ βούτυρο λιωμένο
- 100γρ ζάχαρη
- 570γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 480γρ χλιαρό φρέσκο γάλα
- 100γρ σπορέλαιο
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
- 300γρ ζάχαρη
- 3 κ.σ κανέλα
- λίγη τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα,τα 100γρ ζάχαρη,το σπορέλαιο,την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
- Προσθέτουμε τα 500γρ αλεύρι ανακατεύοντας,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι,το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μπολ
- Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο
- Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φύλλο και απο πάνω πασπαλίζουμε την ζάχαρη,την κανέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σε 6-8 λωρίδες και με προσοχή μεταφέρουμε την μια λωρίδα πάνω στην άλλη(θα βοηθήσει αν διπλώσουμε την λωρίδα απαλά στα 4 και να την ξεδιπλώσουμε μόλις την τοποθετήσουμε πάνω στην άλλη)
- Κόβουμε τις λωρίδες σε 6 κομμάτια και τα τοποθετούμε κάθετα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά(Κατα την διάρκεια του ψησίματος κάτω απο την φόρμα βάζουμε ένα ταψί για να μην στάξουν το βούτυρο και η ζάχαρη)
Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης http://www.megatv.com