Υλικά:
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.γ αλάτι
- 2-2 1/2 περίπου φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Μέλι
- Κανέλα
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,το μέλι,το αλάτι και λίγο λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί μπόλικο λάδι
- Πατάμε μέσα στην χούφτα μας τον χυλό και με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι
- Με μια τρυπητή κουτάλα βυθίζουμε τους λουκουμάδες στο λάδι και τους γυρνάμε συνεχώς για να τηγανιστούν καλά απ’όλες τις πλευρές
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα,τους περιχύνουμε με μέλι(μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό) και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου