Υλικά:
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού κρασί αρετσίνωτο
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 4 βανίλιες
- 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αυγό για να αλείψουμε τα κουλούρια(το παραλείπουμε σε περίοδο νηστείας)
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ενα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη,το κρασί,την κανέλα,το γαρύφαλλο και τις βανίλιες,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
- Πλάθουμε τα κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφού πρώτα εχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με το αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου