Υλικά:
- 1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος
- 300γρ αραβοσιτέλαιο
- 4 βανίλιες
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1 1/2-2 κιλά μαλακό αλεύρι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να μαλακώσει
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν
- Προσθέτουμε τις βανίλιες,την σόδα,το ούζο,την ζάχαρη και λίγο λίγο το αλέυρι(όσο πάρει) και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη
- Τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνοντας ελαφρά τα ενσωματώνουμε στη ζύμη
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
- Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά
- Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr