Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500γρ αγελαδινό βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 αυγό
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 250γρ ζάχαρη
- 1/2 κ.γ μπέικιν
- 1/2 κ.γ σόδα
- 1 κ.σ βούτυρο soft
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την ζάχαρη
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας
- Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας καλά
- Ανακατεύουμε με το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι,ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
- Προσθέτουμε το βούτυρο soft και ζυμώνουμε πολύ καλά
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφου πρωτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτα περίπου
Πηγή συνταγής www.sintagespareas.gr