Υλικά:
- 250γρ βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 8 αυγά
- 500γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 5 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν
- Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν,τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλέυρι(μπορει να πάρει λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι)
- Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα προτιμάμε
- Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλουράκια με αρκετή απόσταση μεταξύ τους
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά,μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα