Υλικά:
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 1/2 κ.σ κανέλα
- Ξύσμα απο ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κ.γ σόδα
- 1 κιλό αλέυρι περίπου
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε,το λάδι,την ζάχαρη,τον χυμό,το ξύσμα,την κανέλα και το κονιάκ αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει μέσα την σόδα
- Ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
- Τα στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα, με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν