Υλικά:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής(περίπου)
- 4 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 κ.γ αλάτι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρασί,το λάδι,το άλατι,το καρότο και προσθέτουμε ζυμώνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλευρι
- Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης,τα ανοίγουμε σε λεπτά κορδόνια και τα κλείνουμε σε κύκλους
- Τα τοποθετούμε σε ταψί,αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Tips:Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με σπανάκι ζεματισμένο και αλεσμένο στο μούλτι ή σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι,ακόμα και πατέ ελιάς ή ηλιόσπορους