Λατρεύω το μήλο!Ψητό,μηλόπιτα,κέικ είτε με σταφίδες είτε με κανέλα…απλά τρελαίνομαι!
Θυμήθηκα λοιπόν τα παιδικά μου χρόνια που έφτιαχνε η νονά μου μια καταπληκτική κομπόστα.Αυτό το άρωμα του μήλου με την κανέλα και το σιρόπι είναι ανεπανάληπτο!
Υλικά:
- 1 κιλό μήλα αρωματικά
- 2 φλ. ταγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- χυμό μισού λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα αφαιρώντας τα κουκούτσια
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τον χυμό λεμονιού και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα
- Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα
- Αν το σιρόπι μας παραμένει πολύ νερουλό αφαιρούμε τα μήλα απο την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά
- Διατηρούμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο
Tip:Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε την μισή ποσότητα μήλου με αχλάδια
πηγή: http://www.sintagespareas.gr/
πηγή: http://www.sintagespareas.gr/