Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ κακάο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα
- Ρίχνουμε στο μείγμα τις βανίλιες και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
- Βάζουμε τα 3/4 του μείγματος σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ
- Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο άσπρο και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε κυκλικά με ελαφριές κινήσεις
- Ψήνουμε στον αέρα και σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη