Υλικά:
Για μια μικρή φόρμα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα απο ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ λευκό ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,την σόδα και το αλάτι
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη,το σπορέλαιο.τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού,το ξύδι,την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα καλά λαδωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 50-60 λεπτά.Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και άμα βγει καθαρό είναι έτοιμο
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου