Κέικ πορτοκάλι-κακάο!!
Υλικά:
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ.τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 4 αυγά
- 2 κ.σ κοφτές κακάο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο,προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη
- Προσθέτουμε το ξύσμα και εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα
- Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο,ρίχνουμε στο μισό το κακάο και ανακατεύουμε καλά
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ρίχνουμε πρώτα το μείγμα με το κακάο και απο πάνω το άσπρο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου