Υλικά:
- 4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός
- 1 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ ρούμι ή κονιάκ
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1 1/2 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
- Ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα,την ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο,το λάδι και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα μήλα
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
- Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ,τα καρύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
- Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη