Υλικά:
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια ινδοκάρυδο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 7 αυγά(ξεχωριστά ασπραδια-κρόκοι)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 βιτάμ
για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα(η μαρέγκα είναι έτοιμη οταν στεκεται πάνω στο σύρμα του μίξερ)
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι(αφου το εχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τις βανίλιες)εναλλάξ με το ινδοκάρυδο
- Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινησεις μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ενα χρυσοκαφέ χρώμα(δοκιμάζουμε με το μαχαίρι όπως στο κέικ)
- Περιχύνουμε με το σιρόπι όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καρύδα