Αγαπώ πολύ την καρύδα και ιδιαίτερα τα ινδοκάρυδα!Έψαξα αρκετά λοιπόν για να βρω μια συνταγή που το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με τα αγοραστά.Και νομίζω τα κατάφερα!!
Υλικά:
για 10 καρύδες
- 1 1/3 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- κερασακια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα,την ζάχαρη,την βανίλια,το αλεύρι και το αλάτι
- Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά με το σύρμα,τα ρίχνουμε στο μπολ με την καρύδα και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα.Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε απο ένα κερασάκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στην δευτερη σχάρα,στους 180 βαθμούς,για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν λίγο
- Αφήνουμε τις καρύδες να κρυώσουν και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες