Ινδοκάρυδα

0
19880

Αγαπώ πολύ την καρύδα και ιδιαίτερα τα ινδοκάρυδα!Έψαξα αρκετά λοιπόν για να βρω μια συνταγή που το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με τα αγοραστά.Και νομίζω τα κατάφερα!!

Υλικά:
για 10 καρύδες

  • 1 1/3 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κερασακια
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα,την ζάχαρη,την βανίλια,το αλεύρι και το αλάτι
  • Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά με το σύρμα,τα ρίχνουμε στο μπολ με την καρύδα και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα.Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε απο ένα κερασάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στην δευτερη σχάρα,στους 180 βαθμούς,για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν λίγο
  • Αφήνουμε τις καρύδες να κρυώσουν και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες