Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την όρεξη να βράσετε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα εδώ σας δίνω μια πολύ ωραία εναλλακτική λύση για ένα νοστιμότατο και πολύ πολύ γρήγορο banoffee!
Υλικά:
- 250γρ σοκολατένια μπισκότα
- 100γρ βούτυρο λιωμένο
- 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ κακάο
- 1 φάκελο Garni
- 200ml γάλα
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ανακατεύουμε με το βούτυρο να γίνουν μια μάζα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρεξάκι.Τοποθετούμε την βάση στο ψυγείο να παγώσει
- Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή για να μην κολλήσει μέχρι να σκουρύνει ελαφρά
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το κακάο και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει
- Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στην βάση και περιχύνουμε με την καραμέλα
- Χτυπάμε με το μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε προσεκτικά πάνω απο την καραμέλα
- Τοποθετούμε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου