Γρήγορο banoffee

0
7547

Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την όρεξη να βράσετε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα εδώ σας δίνω μια πολύ ωραία εναλλακτική λύση για ένα νοστιμότατο και πολύ πολύ γρήγορο banoffee!

Υλικά:

  • 250γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο
  • 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ κακάο
  • 1 φάκελο Garni
  • 200ml γάλα
Εκτέλεση:


  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ανακατεύουμε με το βούτυρο να γίνουν μια μάζα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρεξάκι.Τοποθετούμε την βάση στο ψυγείο να παγώσει
  • Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας  με προσοχή για να μην κολλήσει μέχρι να σκουρύνει ελαφρά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το κακάο και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει
  • Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στην βάση και περιχύνουμε με την καραμέλα
  • Χτυπάμε με το μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε προσεκτικά πάνω απο την καραμέλα
  • Τοποθετούμε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου