Υλικά:
- 4 κιλά κυδώνια(θα μείνουν 3 περίπου με το καθάρισμα)
- 2800γρ ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 5 κ.σ χυμό λεμονιού
- Κλωναράκια αρμπαρόριζας
- 350γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα 4 (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα κυδώνια,τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια ή τα τρίβουμε με τον χοντρό ειδικό τρίφτη για κυδώνια
- Λίγα λίγα τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Ανακατεύουμε ανα διαστήματα
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα
- Μόλις το γλυκό μας κρυώσει αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Tips:Για να ελέγξουμε αν έχει δέσει το σιρόπι βάζουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι,το τοποθετούμε για 1 λεπτό στο ψυγείο και με ένα κουταλάκι τραβάμε μια γραμμή.Αν το κενό αργήσει να κλείσει το σιρόπι έχει δέσει.Αν κλείσει αμέσως βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη
Τα βάζα τα αποστειρώνουμε βάζοντας τα στο φούρνο,στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά