Έχω μια αδυναμία στα μπισκοτογλυκάκια!Γι’αυτό και προσπαθώ να εξαντλήσω όλες τις παραλλαγές που υπάρχουν!
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 550γρ γάλα+220γρ για την σαντιγί
- 6 κ.σ ζάχαρη
- 1 φάκελο Garni
- Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550γρ γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει(Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα)
- Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί
- Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ,βουτάμε τα μπισκότα(να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν)και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ
- Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας,από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί
- Πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη σοκολάτα,ξηρούς καρπούς