Πρόκειται για ένα οικονομικό,νοστιμότατο και εύκολο γλυκάκι για όλες τις εποχές!3 σε 1 δηλαδή!Ειναι μια παραλλαγή της Ζακυνθινής φρυγανιάς και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μας!Εγώ χρησιμοποίησα για το γαρνίρισμα καραμελωμένα αμύγδαλα που είχα στο ψυγείο μου απο προηγούμενο γλυκό.
Υλικά:
- φρυγανιές για ένα ταψάκι 20εκ
- 6 κ.σ άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 3 κ.σ ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
για το σιρόπι
1 1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Σε ένα ταψάκι ή πυρεξ 20εκ στρώνουμε τις φρυγανιές
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 2 λεπτά και περιχύνουμε τις φρυγανιές
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε τις 3 κ.σ ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει ενα σκούρο καστανό χρώμα
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού νερό,ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα
- Σε 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
- Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 2 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα και το 1/2 φλ. εβαπορέ.Προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απο τις σιροπιασμένες φρυγανιές,πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής: http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr