Γλυκό ψωμί γεμιστό με μερέντα και τριμμένο φουντούκι!!!

0
6993

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
  • 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι τριμμένο
  • 3-4 κ.σ μερέντα
Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλέυρι,το αυγό,την μαγιά,την ζάχαρη,την μαργαρίνη,το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-1 1/2 ώρα
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο,στην μια πλευρά απλώνουμε την μερέντα και πασπαλίζουμε με το φουντούκι και στην αλλη πλευρα κώβουμε λωρίδες
  • Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τέλος τοποθετούμε επάνω στο ρολό μια μια τις λωρίδες
  • Αφήνουμε να φουσκώσει αλλα 30 λεπτά,αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει(περίπου 30 λεπτά)
Πηγή συνταγής: http://www.mageirikesdiadromes.gr/