Γλυκά ζυμαροπιτάκια!
Υλικά:
Για την ζύμη
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180γρ γάλα χλιαρό
- 250γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 4 κ.σ κοφτές ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
- Πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολατένια ή βανίλια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,τη ζάχαρη,το βούτυρο σε κομματάκια και το ψιχουλιάζουμε(τρίβουμε με τα χέρια μας)
- Χτυπάμε το αυγό,το ανακατεύουμε με το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι
- Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα
- Κάνουμε με το ζυμάρι μια μπάλα,το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα
- Με την βοήθεια πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 1 εκ περίπου και στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα
- Παίρνουμε τα κομμάτια ζύμης,βάζουμε 1 κουταλάκι από την γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε καπακώνοντας τις 2 διαγώνιες πλευρές(το πατάμε λίγο για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν